طريقه لعمل الهريسة بجوز الهند اللبنانيه
المقادير :
3 كوب دقيق
كوب ونص سكر
3 بيضات
1 ملعقه كبيره سمن
1 كوب لبن
كوب ونصف جوز هند
3 معالق صغيره بيكنج باودر
3 معالق صغيرة فانيليا
مقادير الشربات :
نفس مقادير الطريقه الاولى
طريقة التحضير :اولا نحضر الشربات بنفس طريقه تحضير
ثانيا نحضر عجينه الهريسة نخلط الدقيق والبيكينج باودر وجوز الهند فى وعاء عميق
فى وعاء اخر نخلط السمن والسكر ونقلبهم جيدا ونضيف البيض ونحرك بأتجاه واحد , نضيف اللبن ونيتمر بالتقليب حتى يتم التجانس بين المكونات
ثم نضيف خليط الدقيق الخليط الاول ونخلطهم جيدا
نضع الخليط فى صينيه مدهونه بالزبده ومرشوش عليها قليل من الدقيق
نضع الصينيه فى الفرن ويكون درجه حرارته 180 حتى تمام النضج
نطلع الصينيه من الفرن ونقطعها الى قطع مربعات ونرش عليها الشربات وهى ساخنه والشربات لابد ان يكون بارد
نتركها لتبرد ونقدمها فى اطباق التقديم .
وبالهنا والشفا