فتة كوارع
قدمي فتة كوارع بأحترافية للشيف أميرة شنب
المقادير:كوارع
نصف كوب خل
ماء ساخن
بصل
جزر
كرفس
كرات
ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة بشر ليمون
ملح
فلفل حب
مستكة
حبهان
ورق لورا
قرفة
عيش بلدي مكعبات مقلى
أرز مصري مغسول ومنقوع ومتصفي
زيت
صوص الطماطم
ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
كوب بشر طماطم
زبدة
ملعقة كبيرة خل
سكر
ملح
خطوات التحضير:ضعي الكوارع فى ماء مغلي و خل مرة واحدة ثم ارفعيها تحت ماء فاتر و يشطف جيدا وضعيها مرة اخرى على النار مع ماء مغلى و بشر الليمون و عصير الليمون ضيفى القرفة و اللورا و المستكة و الحبهان مع البصل و الجزر و الكرفس و الكرات اتركيها على النار حتى تنضج تماما ثم ترفع و تخلى من العضم ضعي الكوارع المخلية فى صوص الطماطم بالثوم و اتركيها تتسبك مع الصوص شوحي الارز مع ملح و زيت فى حلة ثم ضيفى اليه مرقة سلق الكوارع و الماء المغلى و اتركيه حتى يغلى مرة اخفضى درجة الحرارة و اتركيه حتى ينضج تماما شوحي جزء من الثوم مع زيت ذرة و زبدة و خل و ملح وفلفل حتى يمتزجوا تماما ثم يرفع جانبا ضعي الخبز المقلى فى طبق التقديم و ضيفى اليه ملعقة من خليط الخل بالثوم و قليل من المرقة ضيفى عليه الارز الكوارع بالصوص و تقدم بالهنا طريقة تحضير صوص الطماطمشوحي باقى كمية الثوم مع الطماطم المبشورة و الزبدة و ملح و الخلضيفى اليها السكر و عصير الطماطم و اتركيها تغلى.